10.06.2007 г., 13:13 ч.

ДРУГАРСКА СРЕЩА 

  Поезия
34432 0 5
ДРУГАРСКА СРЕЩА

ИЗМИНАХА СЕ ТОЛКОВА ЛЕТА И ЗИМИ,
ОТКАКТО БЯХМЕ УЧЕНИЦИ НЕРАЗДЕЛИМИ.
УЧИТЕЛИТЕ НАШИ, СТРОГИ И ДОБРИ,
ОСТАВЯХА ЗАВЕТНО В СЪРЦАТА СЛЕДИ.

КАК НЕУСЕТНО ГОДИНИТЕ ОТМИНАВАТ,
ЛИЦА СЕ ПРОМЕНЯТ, СЪРЦА СЕ ПОЗНАВАТ.
ПРЕЖИВЕЛИ ОБИЧ, МЪКА И ЩАСТЛИВИ ДНИ,
КОИТО СЪДБАТА РАЗЛИЧНО НИ ОТРЕДИ...

ДА СЕ ПОГЛЕДНЕМ ИСКРЕННО СЕГА В ОЧИТЕ,
ДА СПОМНИМ ОТНОВО МЕЧТИТЕ СИ, ДОБРИТЕ...
ПРОМЯНАТА У НАС, СЪРЦЕТО Я УСЕЩА,
НА ТАЗИ ТЪЙ ЖАДУВАНА ДРУГАРСКА СРЕЩА.

КАКВО НИ ДАДОХА, КАКВО НИ ВЗЕХА ДНИТЕ?
ОРЕДЕЛИ И СЪС СРЕБРО СА ВЕЧ КОСИТЕ...
ОЧИТЕ СЕ НАЛИВАТ И ПОГЛЕДА СЕ СВЕЖДА,
НО В ДОБРОТО НЕ ГУБИ, ПРИЯТЕЛЮ, НАДЕЖДА!

ВСЕ ТЪЙ ЩЕ БЪРЗАТ В СВОЯ БЯГ ГОДИНИТЕ,
ЩЕ ПАЗИМ СПОМЕНИТЕ СИ, НЕЗАБРАВИМИТЕ.
ДАНО ВСИЧКИ НИЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ И ДОБРЕ,
ТА ЖИВОТЪТ ПАК С УСМИВКА ДА НИ СЪБЕРЕ!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??