8.03.2014 г., 22:33 ч.

Другата в мен 

  Поезия » Друга
511 0 2

Другата в мен

 

Спорят в мен две различни жени -
Едната със списък за всички дни,
все напред и нагоре ми сочи.
Другата едва, едва се точи.

 

Едната, винаги горда и с устрем велик,
гази наред и души всеки вик.
Другата с усмивка слънцето гледа,
на вид безгрижна, но и някак бледа.

 

Едната, със замах, с безгранична сила,
Другата в ъгълче малко се свила.
Едната - глуха за стонове чужди.
Другата - слаба в своите нужди.

 

Едната - взискателна и праволинейна,
никога няма да бъде семейна.
Другата - и ранена много дълбоко,
пак ще скочи за друг от високо.

 

Едната - сълзите не ще познае,
поражение няма да признае,
Другата - душата си би дала
за да има други и би заспала.

 

Едната никога няма да спре
и на друг да се подпре.
Другата, всеки свой миг изживява
като повей щастлив, не избледнява.

 

Едната на Другата не се дава.
Другата е вечно болнава.
Но двете в една килия затворени
една от друга са поробени.

 

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има идея! Има и попадения! Финалът импонира. Определено е налична поетична центростремителност. Хареса ми стиха ти, Руми!

    С най-сърдечен поздрав!: Мисана
  • Много добро психо хапче! Двойнствеността е присъща на всички, постигаме мир със себе си, едва, когато си го признаем и се самоопознаем. Тогава всичко е о' кей, защото знаем, кога и как да изкараме който от себе си на показ, според ситуацията!
Предложения
: ??:??