4.02.2009 г., 12:57 ч.

Други я/т 

  Поезия » Друга
614 0 1

Окото ти не вижда моята зеница,

слепец не би ти завидял.

Душата е бездомната мръсница.

 

От другите разбрах, че някой ти продал

думи не разбрани, втора упореба,

за твоето отроче, твоята утроба.

 

Когато липсата те завладее,

гореща липса, за спасение на мислите,

продай си връзките на старите обувки,

за теб душата ми ще преболей.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...Душата е бездомната мръсница!
    Но едва ли твоята ще преболей...
Предложения
: ??:??