22.09.2009 г., 0:32 ч.

Духовната стълба 

  Поезия » Философска
907 0 12

Нощта тихо преоткри... истина стара,
любов не се купува, миг се не повтаря!
Не, не... ни диаманти, ни власт, ни пари...
щом и искреност чиста от сърце не блести!

Животът отмерва божествена вяра,
мерило, знам, е съвест и всяка постъпка,
материално не става духовна мяра,
а с чистата обич е вечната тръпка...

Духовната стълба... не всеки намира,
блясък, величие, слава... черпят от сила...
В слабост ще рухнат днешни "величия",
Човечност, Любов... не признали те ничия! 

  

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??