24.12.2011 г., 23:40 ч.

Думи 

  Поезия » Друга
473 0 2

 

Има леки, снежинкови думи -

грейне слънце, стопят се, изчезнат.

Има думи - оловни куршуми

и кърви там, където те влезнат.

 

Има думи добри, като птици -

изречеш ги, политат високо.

Ала има и люти - стръвници,

дето хапят, раняват жестоко.

 

Има весели и шеговити -

еква смях подир тях, до небето.

И такива - усукани, вити...

Те улучват направо в сърцето.

 

Има думи... Да, всякакви, много -

тъй богат е езикът човешки.

Ти със разум подбирай ги строго!

И - пази се от думите тежки!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??