3.12.2008 г., 11:57 ч.

Думи - игра на думи 

  Поезия » Друга
1142 1 1

Думи - игра на думи

 

Думи, думи, думи - думи,

сладки, разни празни думи,

изчезват всички думи -

щом останат - само думи.

 

Че думи празни да реди -

вред може всеки в тоя миг,

но после, думата помни -

до край я мъжки изпълни.

 

Че празни думи - празен мъж -

ще казва всеки не веднъж,

затуй, с дела на дума дръж -

щом казал дума си веднъж.

 

Щом Господ думите създал -

той смисъл всякакъв им дал,

в Любов и Мъка да гълчим -

и Болка, Радост споделим.

 

Затуй тежи невярна дума -

дори изпусната без злост,

врата заключва и тогава -

оставаш сам - неканен гост.

 

Кога приказваш - помисли

и дума точна намери,

че с думи всичко се гради -

но с дума можеш и уби.

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??