30.01.2020 г., 11:03 ч.

Думи за полет 

  Поезия
699 0 0

Обиколих света

търсейки думи за полет.

Уморена от хорски слова

душата жадуваше пролет.

 

Желана свобода!

Посоката избрах и полетях!

Над Земята съзрях красота.

Но обич дали завещах?

 

Смело летях

в простора на дръзки желания.

Далече от две птички живях,

изпращали песни като послания!

 

А те жадували

прегръдка, дума, поглед.

Всяка нощ слънце сънували

да разтопи гнездото от лед.

 

Душата отмаляла,

завърнах от висините на небето.

Рееща се в суета открих крила –

думи извисяващи сърцето:

 

- Виж, как те гледат нашите очи!

Не те корим за твоите грешки.

Мамо, за нас хоризонта си ти!

Заший крила на детските ни дрешки!

 

 

Миглена Хаджипенчева

 

© Миглена Хаджипенчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??