31.08.2016 г., 19:37 ч.

Душа 

  Поезия » Друга
387 0 0

Душа

Дълбоко в болка и омраза.
Бурен полъх душата жигосва.
Изсъхнала под парещото слънце,
покълва нова надежда - зрънце.

Зад ъгъла крие се раздяла.
Пеперудата напуска своя пашкул.
Не е готова за жизнения си път.
Срамежливо укрива се в таен кът.

От време на време дрипава,
захвърлена в клетка тясна.
Понякога потъва в слепота,
рухвайки за капка топлота.

 

© Иван Чорлев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??