30.11.2007 г., 20:54 ч.

Душа 

  Поезия » Любовна
601 0 5

Обречена, родена, за да страда,
забравена от всекиго -
Една.
Душа, разкъсвана от вяра,
че ще свети
сред лепкавата тъмнина.
Осъдена да се пробуди първа
и все тъй първа да умре,
да търси смисъла,
да бъде
зора и падаща звезда.


Отречена или приета,
прозрачно бяла
обич,
храм
за всички хора,
открили в себе си
Душа.
Една,
която вечно ще ги води,
напред,
с всемирна доброта.

© Пламен Гордиевски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??