6.02.2021 г., 9:10 ч.

Душа жадува 

  Поезия
369 0 12

Мари Димитро, мало девойче!

Недей оди по  житно ръкойче!

Недей носи шарени стомни!

Душа клета да съ опомни!

Че жажда жадува да тъ целува!

Коса житна да помилува!

Мари Димитро, мало момиче!

Расти! По поляните тичай!

Кога пораснеш, дойди при мене!

Душа жадува да си тъ земе!

 

 

 

В месеца на любовта, с поклон към фолклора.

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??