10.12.2009 г., 11:17 ч.

Душата 

  Поезия
461 0 0

          *** 1

Искам да бях видял...

... но аз видях!

Само ако бях видял...

... но аз видях!

Трудно ще ме разбереш...

... но аз видях!

Безкрайна красота, но ако имаше душа...

... но аз видях!

Невъзможно! Няма как...

... но аз видях!

Горещите ù устни, ако имаше сърце

... но аз видях!

Щях да ù даря света...

... Видях!

ДЪЛБОКО В ОЧИТЕ Ѝ ВИДЯХ...

... че няма там какво да видя!

 

             ***2

Как можа Ти, Пре- и Все- могъщи,

да изваеш такъв шедьовър дързък.

Осмъртяващ невинните сърца.

И на него ти, о, Повелителю на любовта,

да дадеш толкоз мъничко душа.

 

               ***3

- Купих си звезда!

- Колко струваше това ?

- Само моята душа!

- Продаде твоята душа ?

- Ами да!

- Защо направи ти това ?

- За да имам си звезда,

 а тя ще ми покаже вечността!

- Само че, сега не мога да видя вечната ù красота,

защото нямам си Душа!

 

 

 

© Владимир Васикев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??