20.11.2008 г., 20:33 ч.

Душата и съдбата 

  Поезия » Любовна
492 0 1

         Душата и съдбата

 


Толкова забавно жалка е душата -
коленичила е пред съдбата и моли,
моли се душата - за какво ли моли,
моли тя съдбата безпощадна.

 

Моли я за милост - не,
за отговори моли тя съдбата,
за отговори на толкова въпроси -
за спасение я моли на колене.


 
А съдбата строга, безпощадна -
се присмива и гази тя душата,
изпраща я на битки и сред урагани
и че отговор ще и даде, я мами.

 

А вярва ли душата жалка - вярва
и се подмята между бури, урагани,
и се моли на съдбата на колене -
не за милост, а за отговори моли.

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??