11.02.2006 г., 13:02 ч.

ДУШЕВЕН УРАГАН 

  Поезия
678 0 4
В СЪРЦЕТО МИ БУШУВА УРАГАН,
А МОЛЕХ СЕ ДА БЪДЕ ОБУЗДАН
ИЗТРЪГВА ЧУВСТВА В МЕН ЗАРОВЕНИ,
ТЪЙ ДЪЛГО БЯХА ТЕ ЗАГРОБЕНИ.

ИЗПЛУВАХА КАТО УЖАСЕН СЪН
ИЛИ ДОЙДОХА НЯКЪДЕ ОТВЪН.
ПОЗНАХ Я,ГРОЗНАТА МИ ЯРОСТ
ПРЕВЗЕМА ДОБРОТАТА МИ БЕЗ ЖАЛОСТ.

ПОГУБВА МЕ С БЕЗМИЛОСТНА РЪКА
ДОЛАВЯМ СКРИТА ДЯВОЛСКА СЛЕДА
И ЧЕРНИ ПТИЦИ С АНГЕЛСКИ КРИЛА
В МИСЛИТЕ МИ СВИХА ПАК ГНЕЗДА.

ЗАГУБИХ СЕ В КОШМАРЕН КРЪГОВРАТ
ДУХОВНО СИ УМИРАМ НА ИНАТ,
НО МАЙ ВСЕ ОЩЕ МЕ БОЛИ,
ДАЛИ СЪМ, ЖИВА ТРЪГВАТ МИ СЪЛЗИ.

И МИЛОСТ В МЕН СЕ ПАК ЗАРАЖДА
И БОГ С ЛЮБОВ МЕ ПАК ОБГРАЖДА,
И БЯЛА СТРАНИЦА СЕ В МЕН ОБРЪЩА
ЗАРАВЯМ ЛУДОСТТА СИ НЕПРИСЪЩА.

ПОГРЕБАХ ДНЕС ОТНОВО ЯРОСТТА СИ ,
НО КАК БОЛИ ,КОГАТО БЕЗ ВИНА СИ.
ПРОСТИХ СЪС МИР И ЛЕКОТА,
КОГАТО МЕ ДОКОСНА МЪДРОСТТА.

ОГОЛЕНА И НЯКАК НЕПОЗНАТА
УТИХНА МАЙ ОБЪРКАНА ДУШАТА
И ПАК ГЛАВА СИ СКЛАНЯ С МАЛКО СВЯН
ДО СЛЕДВАЩИЯТ МОЩЕН УРАГАН.

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не очаквай да бъдеш от всички ти разбрана
    и радвай се на способността голяма
    да предадеш със искренност най-чиста
    чувствата на душата си лъчиста
    Поздрав!
  • Не е никак зле стихотворението,мен ме дразни скрипта само,но иначе имаш и от мен насърчение!
  • БЛАГОДАРЯ ЗА ОТЛИЧНАТА ОЦЕНКА ,ТОВА МЕ НАСЪРЧАВА!
  • Шестица от мен,за смелостта и откровеността кьм себе си,за разлика
    от някои...
Предложения
: ??:??