14.02.2018 г., 23:25 ч.

Два свята 

  Поезия » Любовна
851 4 3

Два свята различни – черен и бял,

две съвършено различни вселени,

се лутат безцелно из космоса цял

самотни, безпътни, сломени…

 

Тези два свята – и черен и бял,

стояли до днес разделени,

се сблъскват случайно на път опустял

и в миг се оказват пленени.

 

А пътят е стръмен, суров и трънлив

но борят се, падат, не спират…

И сливат се в нов, по-различен свят – сив

и там те надежда намират.

 

В нюанси безбройни, сребристи, красиви

проблясва в небето луна.

И вече не в черно и бяло, а в сиво

пред тях се открива света.

© Теодора Лишева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??