29.03.2007 г., 1:55 ч.

ДВЕ ЦИГАРИ 

  Поезия
824 0 11

ДВЕ ЦИГАРИ

                            

Как са нужни две цигари –

да запалят спомен скъп!…

Огънят душите пари,

диша мировата скръб…

 

Че годините отлитат,

натежават от печал...

С тях във всяка Бодегита

си на спомените крал.

 

Как са нужни две цигари –

да притоплят младостта,

свързваща любов, другари

и отминали лета!…

 

Вятър пепелта отвява

и напомня, че след час

ще затихне всяка врява –

както споменът у нас…

 

Но са нужни две цигари –

две светулки в тъмнина –

да се лутат, да догарят,

да се сливат във една…

 

И когато сам останеш,

пак по две пали със страст -

лек за всяка нова рана,

извисила твоя глас.

 

 

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??