15.03.2004 г., 15:18 ч.

Две струни 

  Поезия
1190 0 0
Две струни-свирех превъзходно,
две струни опънати в ръце.
От чудни звуци галещи дъждовно,
от нежни ноти,трепети в сърце.

На музиканта толкоз неизвестен
намигна пълната луна,
днес без да иска на концерт е,
дъхът внезапно в нея спря.

Две струни пак опънаха ръцете
и тонове препуснаха във бяг,
проплакват тъжни песни,
заплака музикантът с тях.

© Весела Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??