8.09.2009 г., 0:12 ч.

... две утехи... 

  Поезия
673 0 32

                ... две утехи...


Несмирена съм.
Немирна и некротка.
Забравям, че съм цялата от кал
щом с ярост в мене мартенските котки
завият като стар портал,
във пантите му пръсти ще поставя,
(сгрешилите по Божия закон)...
И десетте си пръста, Боже, давам,
но никога в Троянски кон
не ме търси - там мен не ще откриеш -
да вляза подло в нечий чужди дом,
(стопанката му с думи да опия,
а на стопанина да готвя нежен взлом)...
Не ми е нужен ключ от „пълна стая”,
а две утехи - да се заблудя:
Че грешните достигат също Рая...
И втората - че няма да сгреша...


© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??