19.03.2009 г., 18:56 ч.

Дявол с ангелски крила 

  Поезия » Любовна
1065 0 2

 

ДЯВОЛ С АНГЕЛСКИ КРИЛА

 

Погледни ме, хубаво ме погледни,

нежна, мила, като калия изваяна така,

всичките ми качества такива запомни ги,

каквито гаснат в твоята мечта!

 

Като птичета летящи, думите редила,

като слънчеви лъчи, лицето твое озарила,

като коте сгушена във тебе,

завинаги съм вярна, като лебед.

 

Помни ме тъй, любими, че във края,

се превръщам в дявол с ангелски крила

и вече никога не ще се осъзная,

каква ли ще е моята съдба...

 

Като в Дантевите кръгове на ада,

през всички ще премина, залагайки една душа.

И нищо в мен не ще пострада,

защото аз съм дявол с ангелски крила.

 

Ще бъде трудно да спася душата,

но ще оцелея пак и затова

ще пламнат и ще изгорят крилата,

ала както феникса ще се възродя от пепелта!

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??