13.06.2023 г., 13:21 ч.

Дъга 

  Поезия » Философска, Гражданска
231 2 3
         ДЪГА

 

Когато в небето синьо се смрачи

и тъмни облаци слънцето закрият.

Едри капки дъжд от небето ще завали,

и ще освежи цветята, а земята напои.

 

А когато слънцето изгрее след дъжда,

погледни човече небето, една красива дъга.

Една красива арка, един фонтан от цветове,

една красота в небето, от Бога ни са дарове.

 

А когато двама влюбени мъж и жена,

хванали се за ръка преминат под дъга,

ще бъде най-красива за тях Любовта

и ще остане в душите им, в техните сърца!

 

А когато с тези цветове прекрасни на дъга,

се злоупотребява с друга, някаква измислица,

ще се покрие небето със сиви облаци, с тъга

и слънцето няма да свети тъй ярко както някога!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти приятелю!
  • "Дъгата е фонтан от цветове...". Не съм срещал подобна метафора в поезията и съм удивен. Не се и съмнявам, че добротата ти, приятелю, се претворява в лирика, която докосва хората, а това е именно твоята визитна картичка: "Един обикновен човек, който пише стихове за хората". Но ти изобщо не си обикновен, неповторим си и аз бих искал да приличам на теб!...
  • Моето ново стихотворение.
Предложения
: ??:??