19.03.2007 г., 20:06 ч.

Дъга от мрак 

  Поезия
573 0 2
Облаците тая вечер
сбъркали са своя ход,
натопили са се в казана чер -
цапат изящния небосвод.
Калните залези се пререждат:
искат да надтичат отиващия си сезон,
а после в редица се нареждат
и обрисуват златен файтон!
Суетно слънцето пристига,
пее своята самодоволна песен,
а от земята малко цвете са надига
смига на небето, радва се на идващата есен...
Дъга от мрак се разбошува,
скри всички алени неща,
а студенината цветчето започна да целува
и после рязко хвърли го в пещта.
Погуби живота му без колебание,
отне едно богатство на света,
а небето заплака, ужасно страдание
смени от син на черен цвета...
***
Дъга от мрак... уви безжалостно пейзажа
сгушиха се мъртви всички живи същества,
а корабът на деня отплава... но без екипажа
И ДНЕС МРАКЪТ ПОБЕДИ НАД СВЕТОСТТА...

© Сиси Валентинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти много Дано си права Писала съм и позитивни неща...ама са много малко, за нещастие.
  • Не ,не е победил!Повярвай!
    Докато има таланти като теб,няма как да стане!
    Опитай се и напиши нещо позитивно!Просто се опитай да погледнеш с други очи!
Предложения
: ??:??