23.11.2017 г., 21:48 ч.

Дъга след буря 

  Поезия
1344 1 4

И щом светлинката на душата ти угасне,                            

и животът пред очите мигом посивее,

болката сърдечна не ще да зарасне,

дори до слънце ясно, небето все тъмнее.

Поглед празен безутешно горе вдигаш

да посрещнеш следващия удар на съдбата…

надежда светла нивга не намираш,

на път изгубен си, но още те държат краката.


Дните мрачни дълги като месеци минават,

разнасян в тях като от буря вечна -

порой и гръм нестихващи опустошават

всеки мираж на радостта далечна…

 

Страдах и оплаках съдбата си злочеста,

скитах и търсех път, смисъл да открия.

Веднъж незнайно как появи ми се отсреща

един човек. Той накара ме да се разкрия.

 

Какво ми каза и как ме превъзнесе,

не зная, но откак го аз познах,

бодрост и вълнение в мене внесе,

дружба златна, с нея осъзнах -

в живота ний се борим безконечно,

но никоя печал не трае вечно!

© Христалина Всички права запазени

Посвещава се на всички, които някога са се борили и/или все още се борят с депресията

Помнете, че сте по-силни, отколкото предполагате!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много подходящо заглавие за чудесното стихче!
  • Хбаво!
  • Благодаря за подкрепата, Пепи! Поздрави!
  • Да, има такива моменти, като че са ни потънали гемиите... и да, има и такива хора, които те карат да се чувстваш отново жив и възкресяват надеждите ти. Поздрави, Хриси!
Предложения
: ??:??