11.03.2024 г., 7:08 ч.

Дъга за двама 

  Поезия » Любовна
128 3 1

Случайности в живота няма

и всяка стъпка е завой -
дали към слънчева поляна
или към морския прибой.

 

Не са случайни чудесата
и болките в един живот,
не си отива светлината
дори да няма ясен брод.

 

Не са случайни бели нощи
и черни дълги, тъжни дни.
В живота има тайни срещи
и непокътнати стрели.

 

Не са случайни греховете
и откровените очи,
не са без смисъл ледовете
и непроникнали лъчи.

 

Случайности в живота няма
и няма тайнствен небосклон.
Животът е дъга за двама
и във синхрон отронен стон...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз също смятам, че в живота няма случайности. Всичко се случва с някаква цел.
Предложения
: ??:??