20.07.2018 г., 10:59 ч.

Дъжд 

  Поезия
261 1 5

По стълба дъждовна пълзи все надолу

една недоспала въздишка

и нечие име и мокро, и голо

заплита в дъждовната нишка.

 

Светът се страхува (на капки разсечен)

от песен на плачещи птици.

Днес няма любов. И не съществува

копнежът в две плахи зеници.

 

Ужсният дъжд. Как неистово свети!

Как в светъл рефрен ще удави

последният спомен за теб и ръцете,

които ме викат и правят

 

нощта ми по-бяла, деня ми по-летен.

Завива ме с нова надежда.

Ужсният дъжд е така мимолетен,

че пак ще се влюбя изглежда.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??