23.10.2016 г., 23:07 ч.

Дъждовна Липса 

  Поезия » Любовна
481 0 0

Дъждовна липса

 

В дъждовен сън се извисявам,

открити заедно, сами сме с тебе двама.

Държиш ръката ми подгизнала
и дишаш край мокрите коси.

Ухаят на дъжд,

тъга и самота, подаръци от теб.
Нима забрави това?

Последвана в дъжда от бавна крачка и тих глас,

тежко рамо и една топла ръка,

а днес, веч' съм сама.

 

Щом завали, следва ме само дъжда и спомен,

дъждовен за любов, захвърлена в локва мръсна,

край онзи кръстопът, който все събираше ни двама.

 

Там отново е дъждовно и вали,

а плахият звук на капките – като куршуми за сиротното сърце.

Стотици сълзи и не само моите, и Небето с мен тъжи.

 

В локвите крача сама със спомен за онази топла ръка.

Нима веч' няма да ме сгрееш,

нима веч' не на мене ще се смееш?

Тихо крача, душевно крещя, я ме виж –

под Дъжда съм сама.

 

Всеки път щом завали, спомняш ли си –
заедно дъждовна аз и ти?

© Глория Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??