Дъждовна липса
В дъждовен сън се извисявам,
открити заедно, сами сме с тебе двама.
Държиш ръката ми подгизнала
и дишаш край мокрите коси.
Ухаят на дъжд,
тъга и самота, подаръци от теб.
Нима забрави това?
Последвана в дъжда от бавна крачка и тих глас,
тежко рамо и една топла ръка,
а днес, веч' съм сама.
Щом завали, следва ме само дъжда и спомен,
дъждовен за любов, захвърлена в локва мръсна,
край онзи кръстопът, който все събираше ни двама.
Там отново е дъждовно и вали,
а плахият звук на капките – като куршуми за сиротното сърце.
Стотици сълзи и не само моите, и Небето с мен тъжи.
В локвите крача сама със спомен за онази топла ръка.
Нима веч' няма да ме сгрееш,
нима веч' не на мене ще се смееш?
Тихо крача, душевно крещя, я ме виж –
под Дъжда съм сама.
Всеки път щом завали, спомняш ли си –
заедно дъждовна аз и ти?
© Глория Ангелова All rights reserved.