26.07.2007 г., 21:34 ч.

ДЪЛЪГ ПЪТ И СВОБОДА 

  Поезия
433 0 0
       ДЪЛЪГ  ПЪТ     И   СВОБОДА

          Добре  дошли на невинно  осъдените  ни медици
          от Либия! - пристигнали в България на 24.07.2007 г.
          след   8  години.   Дочакахме  щастливия миг !

            КАТО  В  ПРИКАЗКА    СТРАДАЛНА
            И  КОШМАРЕН  СЪН.
            ГОДИНИ, ГОДИНИ   НА УЖАС,
            В  ЗАТВОРА  ВЪН .

            НЕ  ВЯРВАТ  СТЪПИСАНИ   ОЧИ,
            СЪВЕСТ  Е ЧИСТА...
            А  НАТРАПЕНА  ГАВРА С ВАС -
            НАГЛОСТ  И ЛЪЖИ...

            ЛИШЕНИЯ, БОЛКА  И ТЪМА.
            КОЙ  БЕРЕ  СРАМА?!
            БЪЛГАРКИ  ДОСТОЙНИ, С МИСЪЛ,
            НЕ  КЛЮМВАТ  ЧЕЛА!!

           ГОДИНИ  БЛЕЯТ   ПОЛИТИЦИ,
           ВСЕ  ПАК  ПОРИВ  НОВ
           И ЗА НЕВИННИТЕ  ДУШИЦИ,
           ЧЕСТНИ  ХОРА - ЗОВ.

          ХИЛЯДИ СЪРЦА  БОГ ЗОВАТ -
          ВЯРА  КРИЛАТА !
          ПОЖЕЛА СИЛНО  ЕДИН НАРОД
          С  БОГ  СВОБОДАТА !

           ПРОБЛЯСКВА, ИСТИНА  НАПИРА,
           ЕВРОПА   КИПИ...
           УСИЛИЯ  РАСТАТ  ВСЕМИРНИ,
           ИДВАТ  СВЕТЛИ  ДНИ...

           ФРЕНСКИ ПРАВИТЕЛСТВЕН САМОЛЕТ,
            МИГ  ВЪЛНЕНИЯ.
            И  ОТНОВО НА РОДНА  ЗЕМЯ,
            БЕЗ  СЪМНЕНИЯ!

            И  ПРЕГРЪДКА  МИЛА, НАРОДНА,
            ЕХ, СЪЛЗЯТ  ОЧИ!
            ВДИШВАТ, ДОЧАКАЛИ  СВОБОДНО
            БЛЕНУВАЩИ  ДНИ!


           Изстрадали, но вече  простили. Желая им  здраве
       и  успешно  въстановяване! Много щастие!  И  нови  сили!
      С БЛАГОДАРНОСТ   на всички, допринесли за свободата
       на  невинно  осъдените ни  българи!!!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??