28.04.2010 г., 14:28 ч.

Дюлев цвят 

  Поезия » Друга
728 0 2

Ти виждал ли си дюля да цъфти -

неземна красота - лилаво-бяла прелест.

Душата се обръща и трепти,

сърцето ти облива се във нежност.

 

И само за едничък дюлев цвят

си струва да живееш и да страдаш -

дали си беден или си богат,

цъфти си дюлята - очите радва.

 

Как бил съм сляп аз толкова лета,

как гледал съм, но нищо не съм виждал

от радост иде ми да полетя,

да се превърна в дюлев цвят невиждан.

 

О, нека в дюлев цвят се преродя,

да радвам всички, па макар за кратко,

сърцата хорски с обич да стопя,

накрая... да превърна се във сладко!

© Константин Коев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??