11.11.2008 г., 7:20 ч.

Е, адвокате?... 

  Поезия » Друга
566 0 6
И теб ще те застрелят, адвокате!
Днес нужен си им в техните среди.
Живота ти отмерват със заплати.
За мафията всичко е пари!

Ще бъдеш смисъл, докато зад теб
те сделките си кървави прикриват.
Но проговори ли в душата ти - Човекът,
без много мисъл ще те ликвидират...

На този танц играе се до смърт.
Ще потанцуваш, докато се спънеш.
Ти знаеш много за отнета кръв,
все някъде до гаф ще се издъниш...

Ти не помисли ли за своите деца,
че днес макар да тънат във разкоши,
след твоя грешка техните лица
в сълзи ще се заливат?... Денонощно!

Не се замисляй! Стъпките следи!
В танца загрубяват правилата...
Свободна съвест може да лети
и може да е смисъл за децата!


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??