9.08.2008 г., 13:51 ч.

Един глупак 

  Поезия » Любовна
672 0 1

      Един глупак

 

Всичко беше на шега,
нямах чувства святи,
но стана пустата беля
и дойдоха чувствата познати.

 

Бяхме ние заедно,
за мен не бе истинска любов,
но сгреших в черният си петък
и осъзнах онзи светъл зов.

 

Зов, викащ: "Искам да се съберем!",
но от гордост не опитах да се разберем.

 

Ето, минаха се месец-два
и сега стоя,
пропаднал в бездната на любовта.

 

Ти не ми говориш,
защото съм глупак!
Опитах с груби закачки да те спечеля -
постъпка на един тъпак!

 

Казвах ти какво ли не,
но всичко на шега,
а ти така и не разбра,
че искам малко внимание
от теб - моя едничка на света.

 

Ще направя аз всичко, да се съберем,
за да бъде животът ми окрилен.
Не мога да живея аз така,
без теб пуст за мене е света!

© Иван Батев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е лошо, но има какво още да се желае Продължавай с добрата работа!
Предложения
: ??:??