14.03.2008 г., 19:56 ч.

Един поглед 

  Поезия » Любовна
875 0 2
Аз искам да запазя тази лудост.
Аз искам да живея в този свят -
измислено-реален, той е чуден -
очакван, неочакван, непознат.

Аз искам да запазя своите мисли,
да ги извая сякаш са от кал,
да ги лакирам, чистя и избистря -
така ще знам - аз вече съм живял.

Аз искам да запазя тези чувства,
макар че често от това боли -
да чувстваш днес си е изкуство,
а болката говори 'Ти си жив'.

Аз искам да запазя този спомен.
Да го прибавя в купчина със прах.
Ще я почистя някой ден основно,
когато дойде времето... за тях.

И някой ден, в едно прекрасно утро,
ще си припомня, без да чувствам страх -
един-единствен поглед, но изкуство -
да кажеш всичко, без да искаш грях.

© Цветелина Савкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да чувстваш днес си е изкуство,
    а болката говори 'Ти си жив'.

    ще си припомня, без да чувствам страх -
    един-единствен поглед, но изкуство -
    да кажеш всичко, без да искаш грях.

    Забелязах те благодарение на Етчи и... от днес ще те "следя"!
    Чудесен стих, Цвети!
  • И аз искам...

    Прекрасна творба!

    Поздрав и усмивка.
Предложения
: ??:??