1.04.2006 г., 18:32 ч.

Един самотен мъж 

  Поезия
1064 0 4

      ЕДИН САМОТЕН МЪЖ

(тъжна кръчмарска пародия)

 

В кръчма съм някаква заседнал

и вече губя координати и слова.

И малко-малко попрогледнал

виждам “Накрая на Вселената” била.

 

На масата вдясно девойки се смеят.

Смехът им гръмогласен дали е за мен?

Не ми пука, вкарвам чашка поредна

и не съм ни най-малко смутен.

 

Хвърлям погледи към една сервитьорка.

Гледа ме и тя, но засега мълчи.

А за компания отляво ме бройкат,

виждам нежна усмивка в мъжки очи.

 

Дали девойките вдясно да свалям

с този чужд ми подпухнал език.

Не, по-младички вече ги хвалят,

а на мене гледат като на мъченик.

 

Виж, сервитьорката май е по-дашна,

но мъжага намръщен стои като бик.

На работа е тя, не става играта,

от охранника ще получа ритник.

 

Вкарвам чашка нова, не бързам.

Защо ли да си ходя вкъщи сега,

когато там никой не ме чака...

И тъжно ми е разкъсван в самота.

 

Решавам сервитьорката да чакам,

нали на сутринта сама ще е тя.

Как ли да си подготвя нещата,

та да дойде с мене у дома.

 

Нова чашка, тръшвам я и гледам

как да не я върна в някое кьоше

Накрая на света за да избягам

в “Накрая на Вселената” се напих.

 

Прохладно е ..., някаква седалка,

задушно е, накъде ли пътувам сега?

Лошо ми е, душата кърви от болка,

така не ми се връща у дома.

 

Едва очи отварям и в кревата

някой мърда, усмихвам му се аз.

Сервитьорката е..., боли главата...

и, о ужас, преспал съм с педераст.

 

Бел. на автора: Като изключим че “В края на Вселената” съществува в Студентски град всичко друго е плод на авторска измислица. Все пак дано да получа някой лев от заведението за направената реклама.

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Един голяяяяям 6-так от мен! Нищо че не искаш да го оценяваме!
    666666666
  • Ми то- стихото си е супер!Искам да кажа , че е върха!
  • поучително
  • Чак толкова колкото в това стихотворение никога не съм се напивал, въпреки че е имало случаи, когато си е заслужавало. Не го оценявайте, просто му се усмихнете. Благодаря!
Предложения
: ??:??