8.11.2023 г., 7:50 ч.

Един ужасен вейхайвей 

  Поезия
146 3 4

ЕДИН УЖАСЕН ВЕЙХАЙВЕЙ

 

… все още ми е лятно на душата – и слънчицето кротичко пече.

Понякога и Влада влиза в чата да ми рече: – Здравей, добро момче!

От дъжд на вятър слизам край морето да дишам вятър, сол и светлина.

Релето ми зацепва на заето! – щом зърна в парка хубава Жена.

На Седма пейка сядам с том на Гогол или пък с Обич Пушкин си чета.

 

И, моля ви – не ме съдете строго? – че съм безделник, минал през света.

В писателската своя свята ниша невям за вас ще мисля! – до стоте.

И утре заран стих ще ви напиша! – пък, който иска, нека го чете.

Безкрайно разпилян – и адски труден, а бе… един ужасен вейхайвей.

Когато утре заран се събудим, кажете ми поне едно: – Здравей!

 

7 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 14, 05 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??