Слънчеви лъчи в очите ми
oтразяват неоткрити светове.
Навярно приключения предлагат ми,
aла единствено пред себе си виждам
картини, без цветове.
Напред вървя, към пътища вечни,
сред познати и чужди лица.
Разнасят се гласовете им, близки и далечни.
Но защо ли единствено разпознавам
шума от пустинна тишина?
Полъхът на пролет омайна
повява, в косите унесен.
Ала имам една-единствена тайна –
не нежен усетих го, а сърдит и студен.
Приветственик на старата есен...
Тук какво ли погрешно върви?
Сън лош сякаш будна сънувам.
Далечен глас чувам, крещи.
Назад погледнах и разбрах.
Ти бе цветът, гласът, полъхът...
... за които жадувам.
© Шепот Всички права запазени