Една борба
Една борба е начин на живот,
приех я, но не е за мен хомот.
Борба за мен е всеки ден обикновен,
с хора, трудности и проблеми,
с разум решавам трудните дилеми.
Борбата е най-трудна с близки хора.
Злобата, завистта и алчността,
никога нямат умора.
За тях грозна дума е честността,
а беше ценност преди,
а вярвам, и сега.
Тези хора възпитават деца,
за тях е важен примерът тук и сега.
Попиват всичко със своите сетива,
растат и развиват своите качества.
С честност, вяра и любов е пътят
за някои качества от миналия век.
Но без тях човек не е ЧОВЕК.
Една борба, борба за моите деца,
която водех, водя и ще водя аз,
две малки, мили човешки същества
дано всички майки чуят моя глас.
Да осъзнаят кое най-важно е за тях сега.
© Валентин Миленов Всички права запазени