27.02.2011 г., 17:32 ч.

Една неделя 

  Поезия » Бели стихове
1250 0 2

ЕДНА НЕДЕЛЯ

 

 

Една неделя сутрин

се събуждам безцелно

с настроение за бездействие.

Една неделя сутрин

ставам безцелно

с настроение за бездействие.

Една неделя сутрин

 си премина във бездействие.

 

 

Един неделен следобед

си пия кафето безцелно

без настроение за действие.

Един неделен следобед

си изпих кафето безцелно

без настроение за действие.

 

 

Една неделна вечер

седя до масата, тъпо замислен,

без настроение за смисъл

в моята мисъл.

Една неделна вечер,

седейки и мислейки тъпо,

за всичко мое мило и скъпо -

не стигнах до смисъл в моята мисъл.

 

 

Седейки така,

може да мине нощта!

Не виждам смисъл в някои неща

и правя тези, в които го виждам.

 

А всъщност - къде е смисълът?

Къде е есенцията? Същността?

Не знам!

Но това, което вчера видях,

остава като смисъл за мисъл

и мисъл без никакъв смисъл

в мойта (без)мислено празна глава!

 

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??