Виждам въздуха, виждам времето -
да, аз живея!
Чувам тишината, чувам ехото -
нека днес, нека утре, нека вечно се смея!
Виждам цветовете, а те са безброй.
Усещам дъх... дъх на живот, дъх на свобода,
животът много повече е от това,
което се събира в едната ми ръка.
Затова виждам, виждам света.
През мен, през теб, през тях.
Животът е музика, животът е приказка...
Тъмно е, тихо е!
Светло е, красиво е!
Вятърът е лек, а после силен.
Слънцето се усмихва,
а по-късно дъждът е обилен.
Виждам, виждам всичко това...
душата ми е дива,
препуска силно по мократа трева
и силно крещи от високата скала.
Виждам! Никога не затварям очи,
защото моля се,
и живота своята тайна ми разкри.
Виждам от високо свобода,
там няма място за греди.
Свободна съм? Политам и под мен има земя,
отпускам се... ах, каква красота!
Това съм аз,
защото виждам света!
Инес Тарашева
© Инес Тарашева Всички права запазени