11.08.2012 г., 17:26 ч.

Една вълна 

  Поезия » Пейзажна
598 0 2

Вчера се разби една вълна... самотна,

пусна сетни сили... неусетно кротна.

Даже „Здрасти“ не можах да кажа,

името ù кратко се затри на плажа.

 

Тъй край мен си мина устремена,

в пясъка заспа, от път бе уморена.

Жално слънцето опита да докосне,

но друго не успя, освен обратно да се просне.

 

И чудя се какво видяла е,

какъв ли свят, тегоби преживяла е.

Дали щастлива е била във тази цел вековна,

дали е знаела, че чака участ по-злокобна.

 

Кратък бе животът ù, уви!

Другите притискаха я, казваха: „Умри!“

Големи бяха те, да, смели,

но лишени и от нежност, нищо не видели.

 

Бързо си отиде, както всъщност и дойде,

както вятърът в коси на мъничко дете.

Тихо и безшумно, хич без грохот,

не кат' другите – със грозна похот.

 

А мисията ù каква? Една -

море да не остане без вълна...

© Богдан Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми-успех!
  • Хубаво е,особено поантата! Малко притесняват няколко технически грешки,но Вие ще го огледате още малко.
Предложения
: ??:??