28.06.2018 г., 22:43 ч.

Еднополова "грешна" любов 

  Поезия » Любовна
553 0 1

Две сърца, еднакво раними,
страстно обвити и сляти.
Две сърца, неотделими,
обичащи, сякаш агнати.

Сочени с пръст - подсъдими,
критично наричани "грешни".
Сочени с пръст - навредени,
прикрити, но веч безутешни.

Помирено тлеещи в мрака,
вехнещи изтощително бавно,
Помирено крачещи в мъка,
хванати нежно безмълвно.

Окапали, скръбни и морни,
скрепени с парчета любов.
Окапали в кръв, неуморно,
вкопчени в тази любов.

В надежда за свят безусловен,
прикрити - временно мними.
В надежда за свят благосклонен
остават наедно неслоними.

© Анонимно Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??