Еднорог полегнал
В скута на девица
Леко напрежение
Във въздуха ехти
Митично същество,
Изчезващ вид лежи
В вископланинска
Ливада измокрена
От сутрешна роса
Природна сълза
Отронена заради
Залязващите лъчи
На светлата усмивка
Красяща съществото
На изчезващия вид
За девицата говоря
© Калоян Велинов Всички права запазени