24.01.2020 г., 22:19 ч.

Ееех ,Тези Музи! 

  Поезия » Хумористична, Друга
787 0 2

ЕЕЕХ…ТЕЗИ МУЗИ 

 

Меня сегодня Муза посетила,
немного посидела и… ушла
           В. Висоцки

 

Седя си в къщи на дивана
заровена във телефона,
преглеждам Фейсбук, Инстаграм
и кой, какво е сготвил дома.
Улисала съм се и гледам
тез` важни социални теми
и с интерес огромен вниквам
във глобалните проблеми.
Изведнъж…. Звъни…
Ооо… Потрес!
Кой в тоз` момент се е присетил?
Поглеждам!!!... Много мой човек е?!?..
- Здравей!... - ми казва…
- Как си?...
- Аз тук по много важна тема…
С две думи… вдъхновен съм,
ентусиазъм яко ме обзема…
Създавам нова антология
по темата: „Любов и Вино“…
бих искал ти да ми напишеш
два, три куплета в рими…
- Не мога – казвам.
Туй е муза,
не се купува в магазина
за нея трябва обич, чувства
с любов до нея да премина.
Музата е чудно нещо -
трябва да се въплъти…
В човек, в природа, в цвете…
А римите… сама ще нареди!

 

© Вени Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??