Звукът от спомени и минало
В главата ми отекват като песен
Било какво било , отминало,
А пътят ми нагоре веч е лесен.
Незнам какво ще стане утре,
Какво ми е подготвила съдбата,
Но знам, че дълбоко в мене, вътре
Бавно стихва на егото борбата.
Не ми е лесно, още ме е яд,
Когато нещо се обърка,
Но егото, понякога изпълнено с повече заряд
В работата на сърцето ми се бърка.
Очите грейват, главата ми бучи,
Кръвта във вените бушува…..
Поемам дъх, духът мълчи
И спира егото да се бунтува.
Сега през времето поглеждам,
Обръщам се назад с умиление
Към онзи млад човек, изпълнен с плам
И много патос и въодушевление.
Но аз благодаря на този млад субект
За грешките, които е направил,
Че в тоз забързан, енергичен век
С живота някак съм се справил.
Но важното е не колко, как, къде
Спечелил си, се справяш и живееш,
А колко мъдрост си натрупал и закъде
Си тръгнал и какво ще преживееш.
© Hristo Hristov Всички права запазени