Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Ех, че хубава луна!
Сякаш, че е житна питка!
Ще си взема и напитка,
и ще седна на балкана.
Щом изгрее - ще я хвана,
и разчупя на парчета!
Ще ги дам на две мечèта –
сиренце и топла пита
да си хапнат до насита!
След това да си играят,
на каквото те си знаят.
А пък ние със мецана
ще играем на “Камбана”.
(Как играта се играе?
В родните ни планини
всеки, предполагам, знае:
ти я чукаш, тя звъни!)
© Ангел Чортов Всички права запазени