23.01.2018 г., 8:46 ч.

Ех, любов! 

  Поезия » Любовна
447 1 0

Ех, любов…, но закъде сме без нея.

С любов е трудно, но без нея не умея.

В преследване 20 години живеем,

но да се разберем не успяхме и милеем.

Бягаше от мен, когато я преследвах,

а щом ме подгонеше назад не поглеждах.

Липсата и все пак  ме зарежда,

че когато тя дойде не един ще подвежда.

 

Всеки е изпитвал чувство на тъга,

че не може да докосне любима ръка,

че не може да види любима усмивка

и очите любими, които го искат.

Може да е рядкост, но не невъзможно

може би - поради своята сложност

така е устроен модерния свят -

дори да си беден, с любов си богат.

© Никола Станиславов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??