Ех, Соломоне...
„Духовното излишество е ключът към
материалното благополучие" - Соломон
Ех, Соломоне!... Добре си го казал -
утопия светла за вълчия свят!
Но човекът за жалост се е доказал,
че трудно ще стане морално богат...
Ех, Соломоне!... Представи си за малко
човешкото племе в духовен подем!
До край извисено в живота си жалък!...
Урожай пребогат, до гроб ще берем....
Ех, Соломоне!... Войни ако няма...
Полиция - също... И гангстерски рай...
С парите пропити в бездънната яма
ще превърнем Живота в поема без край!...
Ех, Соломоне!... Тоз камък надгробен
на нашите мъки да сложиме - как?...
Човекът е грешен... Духът му - поробен!...
А пътят му винаги свършва във мрак...
Ех, Соломоне...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Материалното и духовното трябва да вървят заедно, а не едното за сметка на другото...
Поздрав!