15.08.2007 г., 21:25 ч.

Ехтящата памет или тест тип multiple choice 

  Поезия
730 0 3

От пръв поглед ще те разпозная,

да имам само четири подточки...

Упоритата ехтяща памет нощем

натяква за пропуснати сигнали

с проточил се абсурдно срок на давност,

какъвто търсенето вече нарушава, но

филтри на вниманието от неизправност

вече избирателно пропускат само времето

да не намеря, да те разпозная.



* Слуховата сетивна памет се нарича и ехтяща - термин, използван от Улрих Найсер за описване на способността на психиката да “чува отново информацията почти като ехо''. Това е много кратковременен буфер за съхранение на звуци.

© Рая Деянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??