15.12.2013 г., 19:59 ч.

Ей, дядо Коледа! 

  Поезия » Хумористична
531 0 1

Какво ти става, дядо Коледа?! 

Къде е пухкавият сняг?

При теб е непрестанна зима,

а тука сме на сухо пак.

 

Ей, чуй ме, облаците пращай,

че спешни са ми тези дни.

Голяма съм и бързо схващам -

от работата се покри.

 

Да знаеш, ако утре сутрин

снегът не е натрупал вън,

елхата коледна прибирам,

в комина си ще сложа трън.

 

Костюмчето ти да закача, 

съблечен да си тръгнеш ти,

децата да ти се присмиват,

брадата да те заболи.

 

Хем знаеш, цялата година

послушна бях и бях добра...

Желание едничко имам - 

да падне пак снега.

 

***

 

Събудих се. И скочих бързо.

Поглеждам - още няма сняг! 

Направо почвам да те ненавиждам...

Е, много ме е яд!

 

Добре, знам, стар си, не издържаш,

Болят те кокали и врат...

Психически си сигурно изкукал...

Ама да знаеш, много ме е яд!

 

Дни няколко в годината работиш само

и все издънки... Кой те назначи?!

А всички хора чудеса очакват...

Ей, дядо Коледа, я се стегни!

 

Децата гладни веднага да нахраниш,

за всички кукли и играчки донеси,

късмет, здраве и щастие да има...

Иначе... Много ще боли!

 

P.S. И за снега разбра, нали?!

 

© Диляна Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??