Когато имам време, го прекарвам
на моята лехичка в сайта.
Реколтата, която тук изкарвам,
измерва се във килобайти.
На ден по дваж, по триж, а че и нощем,
разсаждам, и поливам, и копая.
Но рàзсадът е деликатен. Още
при саденето трябва да се знае.
Не го ли боднеш в здрава почва,
за него грижи, ако не положиш,
да вехне бързо-бързо почва
и много лесно е да се изложиш.
Защото той е специален - думи.
Да - силни, слаби, нежни, груби...
Не ги ли подредиш във ред разумен,
реколтата си ще погубиш.
И трябва с четири очи да гледаш,
за плевелите често да надничаш.
Загиват някога по N- брой реда,
но важно е плодът да е приличен.
О, не мислете, че акъл ви давам!...
Ей тъй, приказвам си, додето
по моята лехичка си минавам
да обера узрелите куплети...
© Роберт Всички права запазени