26.01.2010 г., 12:28 ч.

Екзистенциализъм 

  Поезия » Пародии
838 0 0

Екзистенциализъм

 

Порив! Неочакван разрив на ума.

Патос или лета в символ на плода.

Като степен – трудност на живот,

настъпили обрати и мемоари на кивот.

 

Ембрио или генеза, метаморфозата в едно,

капка кръв и серум във пипета,

сърдечен удар и тонус на “недро”.

 

Глътка въздух – пълна алвеола,

снета фага или бактериола.

Страшната и невъзможна фенилкетонурия,

без синдром на булимия.

 

Счупена кост – тазова фрактура,

май се изгуби всякаква култура.

Напред или обратно, нека се реши -

здравето или парите, от кое да се лиши.

© Цвети Калинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??