20.05.2011 г., 20:51 ч.

Екзорсизъм 

  Поезия » Философска
688 0 2
Екзорсизъм

"Аз умирам и светло се раждам,
разнолика, нестройна душа"

Посред нощ се събудих
и се самоубих.
Пред него всичко признах си,
само себе си скрих.
Руби-куб е животът ми
и пренареждам.
А душата е пуста,
гола надежда.
Тази глухост вселенска
е шумна до Бога.
Да живееш е лесно.
Да умирам аз мога.
Лодкарят е евтин,
заплащам с мечти.
Всички се лъжат,
че много боли.
Няма нищо във края -
само начало.
Тази лъжина
дете би разбрало.


п.с. лъжина = хибрид между лъжа и истина

© Кристина Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??