17.03.2022 г., 13:21 ч.

Ела и струните ми с плам настрой 

  Поезия » Любовна, Строги форми
623 4 8

Душата ми, без тебе, е китара

забравена в килер със стари вещи.

Разстроена... и в прахоляк догаря

мечтата й  за новите надежди.

 

Не я оставяй в ъгъла на мрака,

затрупана от мъртва тишина.

В ръцете ти да е тя тъжно чака

с една любов пречудна светлина.

 

Чрез теб съм само музика, която

под пръстите ти, нежните, звучи -

и цветна пролет е и златно лято,

и дар блажен са слънчеви лъчи.

 

Ела и струните ми с плам настрой

и с всяка нота ще съм жив, и твой.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??